Op 19 juli is hetprecies 40 jaargeledendat de islam in ons land officieelalserediensterkendwerd. Maarwatweten de Vlamingen over de islam? HetJournaalzoektantwoorden op eenaantalvragen.
Op 19 juli is hetprecies 40 jaargeledendat de islam in ons land officieelalserediensterkendwerd. Maarwatweten de Vlamingen over de islam? HetJournaalzoektantwoorden op eenaantalvragen.
- Hoeveelmoslimslevener in Vlaanderen?
- Watweten we precies over de islam?
- Hoeveelmoskeeënzijner?
- En hoe radicaalzijn de moslims in Vlaanderen ?
In vier afleveringenportretteertjournaalverslaggever Bert De Vroeymoslims in Vlaanderenvandaag. Gelovigenvertellen over de islam in hundagelijkseleven, over moskeeën en imams, en ookislamitischebekeerlingendoenhunverhaal.
Dinsdag 15 juli:
Watbetekenthetislamitischegeloof in hetdagelijksleven, los van moskee of koranschool? Eendrukbezetteondernemertoontons de plichten van de moslim, en hoe zijngeloofook in zijngewonewerkdageneenverschilmaakt.
Woensdag 16 juli:
Erzijnhonderdenmoskeeën in Vlaanderen, maarerzijnmoskeeën in soorten en maten. HetJournaalbezoekt de TurkseFatih-moskee in Beringen - één van de grootste en rijkste in ons land - en de nogjongemoskee van Tsjetsjenen en Ingoesjetiërs in Gent.
Donderdag 17 juli:
Imams zijnvoor de moskeeënwatpriesterszijn in de kerk: zegaanvoor in hetgebed, preken en bekommerenzichomhungelovigen. Veel imams zijnopgeleid in Marokko en Turkije en sprekennietaltijdNederlands. Ookhunprekengebeuren in eentaal die de jongeremoslimsbijonsnietaltijdbegrijpen. Eengroepjonge imams, geboren en getogen in Vlaanderen, wildaarverandering in brengen.
Vrijdag 18 juli:
Vlaanderenteltinmiddelstienduizendenislamitischebekeerlingen. Zehebben elk huneigenverhaal, motivatie en beleving. Hetjournaalsprak met de groepSisters4NewMoslims, die graagalsmoslima'snaarbuitenkomen, en met eenschrijfstervoorwie de keuzevoor de islammeereenspirituele en innerlijkekeuze is.
